Liverpool FC
Liverpool FC
VS
Chelsea FC
Chelsea FC
Anglia
Anglia
Premier League
vasárnap
17:30
Kezdődik
-- : -- : -- : --
Meccs nemsokára elkezdődik
Anfield
Liverpool
BL, EL, EKL odds bajnokság: Nyerj akár 75.000 Ft. értékű ingyenes fogadást!
Véget ér
Premier League, Serie A, Bundesliga, La Liga - 75% bónusz, akár 300.000 Ft.
Véget ér

Meccs előzetes: Liverpool FC vs Chelsea FC

A Premier League 8. fordulójában egy igazi rangadóra kerül sor, amikor a Liverpool FC fogadja a Chelsea FC-t az Anfield stadionban. A mérkőzés vasárnap 17:30-kor kezdődik, és a forduló kiemelkedő meccse lesz. A két csapat találkozása mindig különleges alkalom, hiszen a két klub legendás összecsapásokat vívott 2004 óta, amikor azóta távozott Roman Abramovics megvette a Chelsea-t, amelynek hatásait ma és a válogatott szünet alatt is éreztük az angol és az európai labdarúgáson.

Liverpool-Chelsea Super Sunday

A Liverpool jelenleg vezeti a bajnokságot 18 ponttal, míg a Chelsea a negyedik helyen áll 14 ponttal. Ez a mérkőzés kulcsfontosságú lehet mindkét csapat számára a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott versenyben. A Liverpool eddig imponáló teljesítményt nyújtott, 6 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel a háta mögött. A Chelsea szintén jó formában van, 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 1 vereséggel.

A mérkőzés különösen érdekes lesz, mivel mindkét csapat új edzővel vágott neki a szezonnak. A Liverpool FC-t Arne Slot irányítja, míg a Chelsea FC-t Enzo Maresca vezeti. Mindkét edző bizonyítani szeretne, és ez a rangadó kiváló lehetőség számukra, hogy megmutassák képességeiket.

Szezonkezdet

A Liverpool nagyon könnyű sorsolást kapott a második válogatott szünetig tartó időszakban. Ez szinte hibátlanul használták ki Arne Slot játékosai, 7 meccsből 6 győzelem és 1 vereség a mérleg, a tabellát pedig vezetik.

A Chelsea az átigazolási piac folyamatosan aktív résztvevői. A folyamatos edzőcserékről is elhíresült klub ezúttal Enzo Marescának szavazott bizalmat a nyáron. A londoniak jelenleg a 4. helyen állnak, egyedül a Manchester City ellen vívtak rangadót (0-2). Ilyen kevés mérkőzés esetén az ellenfelek ereje mindig befolyásolja az elemzésünket.

Hiányzók

A Liverpool sokat tesz azért, hogy az elmúlt években látott sérüléshullám ne következzen be az új szakmai stáb keze alatt. Idáig sikeresen is implementálták az új módszereket, azonban jelenleg csak pár sérültjük van, Alisson, Elliott, Chiesa, bár az olasz akár vissza is térhet a keretbe vasárnap. Alisson állandó combhajlító sérülései gondot okozhatnak, ám Caoimhin Kelleher személyében kiváló cserekapussal rendelkeznek.

A Chelsea-nél sem rossz a helyzet. Cucurella, Fofana már kaptak 5 sárga lapot (7 meccs után), ezért eltiltásban részeszültek. Sérült Reece James, aki kiemelkedő jobb hátvéd, amikor egészséges.

Mögöttes mutatók

Nem akármilyen fegyvertény, hogy Jürgen Klopp távozását követően Arne Slot ilyen jó eredményekkel és teljesítményekkel vette át a csapat irányítását, anélkül, hogy komoly erősítéseket hajtottak volna végre a nyáron.

A Liverpool vezeti a ligát várható gólkülönbségben (+1,23/90 perc), várható veszélykülönbségben (+0,96) és valódi gólkülönbségben (+11). Ugyan rangadót a Manchester United elleni meccsen kívül nem játszottak, azt a mérkőzést is remek teljesítménnyel nyerték, a többi találkozón pedig szintén remekeltek, kivéve a Nottingham Forest ellen, akikkel pont válogatott szünet után játszottak, ahogyan most a Chelsea-vel fognak.

Slotéknak tanulniuk kell az ott leszűrt tanulságokból.

A Chelsea az utóbbi években sem nyújtott rossz teljesítményt analitikailag, ám most végre bekövetkezett a pozitív regresszió a támadások befejezése során. Bár várható veszélykülönbségben csak hetedikek, várható gólkülönbségben csak a Liverpool és a Tottenham van előttük, valódi gólkülönbségben pedig csak a három bajnokesélyes.

A helyzetek minsőgét tekintve a Chelsea áll az élen a bajnokságban, a Liverpool a negyedik. Védekezésben hasonló a helyzet, a Chelsea engedi a legkevésbé jó helyzeteket az ellenfeleknek, a Liverpool itt is negyedik.

Ami viszont akár a kékek vesztét is jelenthetik, azok a lövésekhez vezető hibák, amiben csak a Southampton rendelkezik többel. Ha a Liverpool letámadása hatékony lesz, a Chelsea hajlamos lehet labdakihozatali hibákra, ami gyors visszatámadásokat eredményezhet a hazaiak részéről.

A levegőben szintén nagy különbség lehet, ugyanis a Liverpool játékosai 63,8%-ban nyerik a fejpárbajaikat, amivel messze vezetik a bajnokságot. A Chelsea 45,3%-al a tizennyolcadik.

Remeklő játékosok

Luis Díaz nagyon jól kezdte a szezont, élete formájában játszik, 5 gólt és 1 gólpasszt jegyez eddig a Premier League-ben. Mohamed Salah 4-4 mindkét kategóriában, Diogo Jota 2 gólnál tart. Virgil van Dijk és Trent Alexander-Arnold is remekül futballoznak, a középpályán a Gravenberch-Mac Allister-Szoboszlai trió dominálnak eddig.

A Chelsea-nél Cole Palmer a fő beszédtéma, a Brighton elleni mesternégyesének is köszönhetően 6 góllal és 5 gólpasszal áll a kanadai tabella élén. Nicolas Jackson és Noni Madueke 4-4 góllal állnak. Jadon Sancho is viszonylag jól illeszkedett be.

A kapusoknál Alisson 2,5, Kelleher 1,5 góltól óvta meg a csapatát eddig, a másik oldalon Robert Sánchez 1 góltól. Mivel a brazil kapus a következő válogatott szünet végéig nem bevethető, az ír Kelleherre ismét nagy felelősség hárul, ám tavaly kiválóan állt helyt a Liverpool kapujában.

Várható kezdőcsapatok

Liverpool: Kelleher-Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson-Gravenberch, Mac Allister, Szoboszlai-Salah, Jota, Díaz
Chelsea: Sánchez-Gusto, Adarabioyo, Colwill, Veiga-Caicedo, Lavia, Fernández-Palmer, Nkunku-Jackson

Liverpool-Chelsea tippek, szorzók

Véleményünk szerint a mérkőzés minőségét javíthatja, hogy a válogatott szünetet követő vasárnap késő délután rendezik a találkozót, a játékosok némileg pihentebbek lesznek. Mivel az előző válogatott szünet után a Liverpool otthon kikapott, a Chelsea pedig nem megérdemelt győzelmet aratott Bournemouth-ban, nagyon fontos lesz a felkészülés a csapatok számára.

Az Anfield történelmileg jelentős előnyt jelent a Liverpool számára, az egész bajnokságban, ez a kezdési időpont pedig jobb hangulatot szokott eredményezni. A Chelsea számára nehéz lesz a sok labda nélküli időszak, támadóik Jackson kivételével nem jók letámadásban, ha pedig technikai hibákat vétenek a labdakihozatal során, azt a Liverpool megbüntetheti.

Mennyire hajlandó Maresca játékmodort váltani és azt milyen módon tudja leoktatni?

Szerintünk a Liverpool számára ez egy kedvező párosítás, és győzelemmel vágnak neki a menetrend brutális részének, amely során az Arsenallal, a Leverkusennel, a Real Madriddal és a Manchester Cityvel is játszani fognak.

Liverpool-Chelsea tippek
1X2: Liverpool1,675
Hendikep (-1,5): Liverpool2,55
Pontos eredmény: 2-010,00
Liverpool győz és 3,5 gól alatt3,04

A sportfogadás Magyarországon egyre népszerűbb, és az ilyen rangadók kiváló lehetőséget kínálnak a fogadóknak. Mindig érdemes összehasonlítani a különböző fogadóirodák ajánlatait, hogy a legjobb értéket kapjuk a pénzünkért. Ezek közé tartozik a 22bet vélemények szerint. A 22bet bónusza, amit a regisztráció után kapunk meg, szintén felhasználható erre a mérkőzésre.

Tippjeink

dupla esély
12
Liverpool FC: az utolsó 5-ból/ből 5 meccset nyert vagy veszített.
Chelsea FC: az utolsó 5-ból/ből 4 meccset nyert vagy veszített.
gólok száma
3,5 alatt
Liverpool FC: az utolsó 5-ból/ből 4 meccsen kevesebb mint 3,5 gól esett.
Chelsea FC: az utolsó 5-ból/ből 2 meccsen kevesebb mint 3,5 gól esett.
dupla esély
X2
Liverpool FC: az utolsó 5-ból/ből 0 meccset veszített vagy döntetlenre játszott.
Chelsea FC: az utolsó 5-ból/ből 5 meccset nyert vagy döntetlenre játszott.

Teljesítmény

Liverpool FC
Liverpool FC
Utóbbi meccsek

Liverpool FC teljesítménye az utóbbi 6 hazai meccsen

Győzelmek
66%
2,5 felett
33%
Chelsea FC
Chelsea FC
Utóbbi meccsek

Chelsea FC teljesítménye az utóbbi 4 idegenbeli meccsen

Győzelmek
75%
2,5 felett
75%

Jelenlegi állás

HELY. CSAPAT P M Gy D V G KG GK
1
Liverpool FC
Liverpool FC
18 7 6 0 1 13 2 11
2
Manchester City
Manchester City
17 7 5 2 0 17 8 9
3
Arsenal FC
Arsenal FC
17 7 5 2 0 15 6 9
4
Chelsea FC
Chelsea FC
14 7 4 2 1 16 8 8
5
Aston Villa
Aston Villa FC
14 7 4 2 1 12 9 3
6
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion FC
12 7 3 3 1 13 10 3
7
Newcastle United
Newcastle United FC
12 7 3 3 1 8 7 1
8
Fulham FC
Fulham FC
11 7 3 2 2 10 8 2
9
Tottenham
Tottenham Hotspur
10 7 3 1 3 14 8 6
10
Nottingham Forest
Nottingham Forest FC
10 7 2 4 1 7 6 1
11
Brentford FC
Brentford FC
10 7 3 1 3 13 13 0
12
West Ham United
West Ham United FC
8 7 2 2 3 10 11 -1
13
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
8 7 2 2 3 8 10 -2
14
Manchester United
Manchester United
8 7 2 2 3 5 8 -3
15
Leicester City
Leicester City FC
6 7 1 3 3 9 12 -3
16
Everton FC
Everton FC
5 7 1 2 4 7 15 -8
17
Ipswich Town
Ipswich Town
4 7 0 4 3 6 14 -8
18
Crystal Palace
Crystal Palace FC
3 7 0 3 4 5 10 -5
19
Southampton FC
Southampton FC
1 7 0 1 6 4 15 -11
20
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers FC
1 7 0 1 6 9 21 -12
Legenda
  • Bajnokok Ligája
  • Európa-liga
  • Kiesés